Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 31/08/2021

Prokurores pienākumus beidz pildīt Viktorija Opincāne

Šodien, 31. augustā prokurora amata pienākumus beidz pildīt un dodas izdienas pensijā Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Pirmstiesas kriminālprocesa un tiesvedības koordinācijas nodaļas virsprokurore Viktorija Opincāne, kura prokuratūrā nostrādājusi vairāk nekā 39 gadus.

Darbu prokuratūrā V. Opincāne uzsāka 1982. gadā kā stažiere rajona līmeņa prokuratūrā, vēlāk strādāja par izmeklētāju, prokurora palīgu Liepājas rajona prokuratūrā, bet 1989. gadā iecelta Liepājas pilsētas prokurora vietnieces amatā.

1990. gadā, izdarot savu izvēli, politiski sarežģītajos apstākļos atbalstīja Latvijas Republikas neatkarīgās prokuratūras izveidošanu, uzsāka darbu jaunizveidotajā prokuratūrā un palika uzticīga šai izvēlei visus turpmākos gadus, no kuriem beidzamie 20 gadi saistīti ar Ģenerālprokuratūru, veicot  prokurora un no 2010. gada nodaļas virsprokurora pienākumus.

Ilgstoši strādājot prokuratūrā, Viktorija Opincāne  ir pierādījusi sevi kā godprātīgu, principiālu un prasīgu prokurori un nodaļas vadītāju, zinošu juristi, kura kvalitatīvi un profesionāli augstā līmenī veic likumos noteiktās prokurora funkcijas.

Papildus tiešajiem darba pienākumiem viņa aktīvi iesaistījusies likumu normu jaunradē, paužot prokuratūras viedokli starpinstitūciju darba grupās un Saeimas komisijās.

Ar priekšzīmīgu, godīgu un radošu darba pienākumu izpildi viņa veicinājusi tiesiskuma nostiprināšanu valstī.   

V. Opincāne ir vairākkārt apbalvota ar prokuratūras, kā arī valsts un Tieslietu sistēmas apbalvojumiem.

Par izcilu mūža ieguldījumu prokuratūras attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā, kā arī ilggadēju un nevainojamu darbu prokuratūrā sabiedrības labā Viktorija Opincāne šodien saņēma Prokuratūras I pakāpes Goda zīmi.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras

Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ