Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 26/08/2021

Prokurors piemēro sodu kādam kapracim par prettiesiska labuma pieņemšanu

Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrā (turpmāk – NNVIDIP) 2021. gada 13. augustā tika saņemts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ierosinājums uzsākt kriminālvajāšanu pret kādu Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Kapsētu pārvaldes kapraci par noziedzīga nodarījuma, kas paredzēts Krimināllikuma 326.2 panta pirmajā daļā, izdarīšanu.

NNVIDIP prokurors 2021. gada 23. augustā minēto personu sauca pie kriminālatbildības par to, ka viņa, būdama Rīgas pašvaldības iestādes darbinieks – kapracis –, pieņēma materiālu vērtību – 100 EUR – par kādas darbības izdarīšanu labuma devēja interesēs, t.i., kapa izrakšanu laikā un veidā, kā to vēlējās mirušās personas radinieks.

Apsūdzētā persona pilnībā piekrita tai inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.

Prokurors 2021. gada 25. augustā apsūdzētajam piemēroja prokurora priekšrakstu par sodu, nosakot piespiedu darbu uz 100 stundām.

Prokuratūra aicina sabiedrību gadījumā, ja par kādas legālas darbības izdarīšanu tiek pieprasīts vai pieņemts prettiesisks labums, informēt par to tiesību aizsardzības iestādes.

 

 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts:
Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ