Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 14/01/2021

Tiesa aizliedz nodibinājumam “Tautas varas fronte” veikt publisko darbību

Prokuratūrā tika saņemta Valsts drošības dienesta vēstule (ar papildinājumiem) ar lūgumu izvērtēt nodibinājuma "Tautas varas fronte" publisko darbību. Valsts drošības dienests norādīja, ka nodibinājums sistemātiski neievēro tiesību normas un uz to publiski aicina arī citus, radot riskus ne vien sabiedrības veselībai, bet arī vispārīgu valsts un sabiedriskās drošības apdraudējumu. Izvērtējot Valsts drošības dienesta iesniegtos materiālus, tika konstatēts pamats iesniegt tiesā prasību par nodibinājuma darbības izbeigšanu. Vienlaikus prasībā pieteikts lūgums par prasības nodrošināšanu, aizliedzot nodibinājumam veikt publiskās darbības.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā tika ierosināta civillieta un ar tās 2021.gada 8.janvāra lēmumu apmierināts prokuratūras pieteikums par prasības nodrošināšanu, aizliedzot nodibinājumam “Tautas varas fronte” līdz galīgā nolēmuma pieņemšanai civillietā veikt jebkādu publisko darbību, tai skaitā rīkot, organizēt un piedalīties publiskos pasākumos, gājienos, piketos un sapulcēs, izplatīt jebkādu informāciju ar nodibinājumu “Tautas varas fronte” saistītajos sociālo tīklu kontos un interneta vietnēs. Tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Prokuratūra atgādina, ka atbilstoši Krimināllikuma 312.pantam par izvairīšanos no tāda tiesas nolēmuma, ar kuru uzlikts pienākums izpildīt noteiktas darbības, izņemot nolēmumu par naudas piedziņu vai mantas atdošanu, pildīšanas pēc procesuālas sankcijas vai soda piemērošanas par nolēmuma nepildīšanu draud kriminālatbildība.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ