Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 05/08/2021

Tiesā nonāk lieta par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu vairāk nekā 30 000 EUR apmērā

2021. gada jūlijā Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurore tiesai nodeva krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu vairāk nekā 30 000 EUR apmērā, kas ir lielā apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais vīrietis ar avioreisu no Kijevas ielidoja Rīgā, kur pēc izkāpšanas no lidmašīnas devās uz “zaļo koridoru”, tādā veidā apliecinot muitas amatpersonām, ka pie viņa neatrodas skaidra nauda, kas ir jādeklarē, lai gan sava apģērba kabatā viņš glabāja vairāk nekā 30 000 EUR. Muitas amatpersonas, veicot muitas apskati, konstatēja, ka pie apsūdzētā vīrieša atrodas deklarējama skaidra nauda. Aizpildot skaidras naudas deklarāciju, vīrietis arī norādīja nepatiesas ziņas par minēto naudas līdzekļu izcelsmi. Tādā veidā viņš slēpa nenoskaidrota noziedzīga nodarījuma rezultātā iegūtu naudas līdzekļu izcelsmi un atrašanās vietu, kā arī maskēja to izcelsmi.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 195. panta trešās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Ekonomisko lietu tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas prokuratūra
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ