Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 02/07/2021

Tiesai nosūtīta krimināllieta pret kādu tiesu izpildītāju, notāru un vēl trīs privātpersonām par organizētā grupā izdarītu krāpšanu lielā apmērā

2021.gada janvārī Valsts policijā tika sākts kriminālprocess par iespējamu krāpšanu lielā apmērā, izmantojot viltotu vienkāršo vekseli un vēršot bezstrīdu vekseļa piespiedu izpildi piedziņas lietā uz 1932.gadā dzimušas sievietes naudas līdzekļiem  28 000 eiro apmērā, kas palika no nekustamā īpašuma atsavināšanas izsolē. Tāpat izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka līdzīgā veidā personas izrīkojušās ar kādu 1964.gadā dzimušu personu, izkrāpjot no viņas vairāk nekā 39 000 eiro.
Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā viena amatpersona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 318.panta trešās daļas un 177.panta trešās daļas par to, ka viņa, būdama valsts amatpersona, izdarīja tīšas darbības, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, kas izraisījušas smagas sekas, kā arī organizētā grupā izdarīja tiesību uz svešu mantu iegūšanu ar viltu (krāpšanu) lielā apmērā.
Savukārt otra amatpersona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 327.panta otrās daļa un 177.panta trešās daļas par to, ka viņa, būdama valsts amatpersona, izdarīja dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izsniegšanu, apzinoties, ka dokuments ir viltots, mantkārīgā nolūkā, kā arī organizētā grupā izdarīja tiesību uz svešu mantu iegūšanu ar viltu (krāpšanu) lielā apmērā.
Trīs privātpersonas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas par to, ka organizētā grupā izdarīja tiesību uz svešu mantu iegūšanu ar viltu (krāpšanu) lielā apmērā.
Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.


Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ