Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 30/12/2021

Augstākā tiesa atceļ attaisnojošo spriedumu lietā par Ēdoles pusē izdarītu dubultslepkavību

Attēls: Augstākā tiesa atceļ attaisnojošo spriedumu lietā par Ēdoles pusē izdarītu dubultslepkavību

Kurzemes rajona tiesa Kuldīgā 2019. gada 5. augustā attaisnoja divus vīriešus par 2009. gadā izdarītu divu personu slepkavību kādā viensētā Ēdoles pagastā, Kuldīgas novadā. Par minēto tiesas spriedumu Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors iesniedza apelācijas protestu Kurzemes apgabaltiesai, kas atstāja spēkā pirmās instances tiesas attaisnojošo spriedumu daļā par apsūdzēto personu attaisnošanu pēc Krimināllikuma 118. panta otrā punkta, proti, par to, ka viens no apsūdzētajiem uzkūdīja un atbalstīja, bet otrs apsūdzētais izdarīja divu personu slepkavību. Par šo spriedumu tika iesniegts Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurores kasācijas protests.

2021. gada 29. decembrī Augstākā tiesa, izvērtējot  iesniegto kasācijas protestu un lietā konstatētos apstākļus, atcēla apelācijas instances tiesas spriedumu daļā par apsūdzēto personu attaisnošanu un nosūtīja lietu jaunai izskatīšanai Kurzemes apgabaltiesai.

Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors J. Siders norāda, ka, Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1. nodaļas darbiniekiem, tai skaitā procesa virzītājai S. Lukašenokai, veicot apjomīgas izmeklēšanas darbības, 2016. gadā tika noskaidrotas dubultslepkavībā iesaistītās personas, un pierādījumu kopums dod pamatu uzskatīt, ka abi apsūdzētie kopīgas alkohola lietošanas laikā izdarījuši šo dubultslepkavību, par ko viņiem būtu piemērojams mūža ieslodzījums.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ