Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 18/10/2021

Ekonomisko lietu tiesa skatīs krimināllietu pret kāda uzņēmuma valdes locekli un viņa dzīvesbiedri par 7 miljonu eiro piesavināšanos un to legalizāciju

Attēls: Ekonomisko lietu tiesa skatīs krimināllietu pret kāda uzņēmuma valdes locekli un viņa dzīvesbiedri par 7 miljonu eiro piesavināšanos un to legalizāciju

2021. gada 15. oktobrī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu divu personu apsūdzībā par uzņēmuma naudas līdzekļu piesavināšanos vairāku miljonu eiro apmērā un šo naudas līdzekļu legalizāciju.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais vīrietis, būdams kāda SIA valdes loceklis, uz dažādu fiktīvu aizdevumu līgumu pamata aizdeva naudu viņa un viņa dzīvesbiedres (otras apsūdzētās personas) kontrolē esošajiem uzņēmumiem, no kuriem tālāk daļa naudas tika pārskaitīta uz viņu kontrolē esošo uzņēmumu un personīgajiem norēķinu kontiem. Apsūdzētās personas no SIA piesavinājās vairāk nekā septiņus miljonus eiro.

Uzņēmuma saimnieciskās un finanšu darbības nenodrošināšana, naudas līdzekļu neizmantošana parādu apmaksai kļuva par iemeslu SIA maksātnespējai.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 179. panta trešās daļas, 213. panta otrās daļas un 195. panta trešās daļas. Savukārt apsūdzētā sieviete pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 20. panta ceturtās daļas un 179. panta trešās daļas, kā arī Krimināllikuma 195. panta trešās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Ekonomisko lietu tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūra
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ