Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 27/12/2021

Lieta par video radaru iegādi nonāk tiesā

Attēls: Lieta par video radaru iegādi nonāk tiesā

2021. gada 23. decembrī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzētas divas bijušās Valsts policijas amatpersonas, viena par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu  un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, bet otra par dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanu.

Saskaņā ar apsūdzību viena amatpersona ar otras amatpersonas atbalstu prettiesiski panāca, ka Valsts policija ar kādu uzņēmumu 2018. gadā noslēdza līgumu par video radaru iegādi, kurā ietverti uzņēmumam izdevīgi nosacījumi. Valsts policijas priekšniekam tika iesniegta iepērkamo video radaru tehniskā specifikācija, kas jau sākotnēji pilnībā atbilda viena uzņēmuma piedāvātajiem video radariem, tādējādi panākot to virzīšanu iepirkuma procedūrai, kas liedza iespēju pretendentiem konkurēt savā starpā un traucēja brīvu konkurenci. Turklāt viena Valsts policijas amatpersona apsūdzēta arī par to, ka izpauda neizpaužamas ziņas, kas nav valsts noslēpums, būdama valsts amatpersona, kas saskaņā ar likumu bija atbildīga par ziņu glabāšanu, proti, pirms iepirkuma konkursa izsludināšanas izpauda neizpaužamas ziņas konkursa pretendentam.

Prokurors vienu apsūdzēto personu pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 318. panta pirmās daļas un 329. panta, savukārt otru personu pēc Krimināllikuma 20. panta ceturtās daļas un 318. panta pirmās daļas.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

*Attēlam ilustratīva nozīne

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ