Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 10/11/2021

Lietās par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola ietekmē tiesa konfiscē apsūdzētajiem piederošos transportlīdzekļus

Attēls: Lietās par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola ietekmē tiesa konfiscē apsūdzētajiem piederošos transportlīdzekļus

2021. gada septembra–oktobra mēnesī Austrumzemgales prokuratūra paātrinātā procesa kārtībā tiesai nodevusi četras krimināllietas, kurās apsūdzētas četras personas par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola ietekmē bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.
Tiesa, izskatot minētās krimināllietas, piespriedusi apsūdzētajiem sodus – piespiedu darbu, naudas sodu vai īslaicīgu brīvības atņemšanu. Visās lietās tiesa piemērojusi arī papildsodu – transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu – attiecīgi uz laiku no trim līdz pat pieciem gadiem, kas gadījumos, kad personai nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, izpaužas kā aizliegums papildsoda noteiktajā laikā tās iegūt.
Ievērojot, ka izdarīts noziedzīgs nodarījums pret ceļu satiksmes drošību alkohola ietekmē, tiesa visās četrās krimināllietās piemērojusi arī mantas īpašo konfiskāciju, tai pakļaujot noziedzīgu nodarījumu izdarījušai personai piederošu transportlīdzekli. Tā kopumā konfiscēti četri transportlīdzekļi – 2004.gada Ford Tranzit, 1999.gada Volvo S40, 2000.gada Plymouth Neon un 1999.gada izlaiduma Volvo S80.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 


Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ