Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 01/11/2021

Lietas par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā tiesai tiek nodotas mazāk nekā 24 stundu laikā no noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīža

Attēls: Lietas par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā tiesai tiek nodotas mazāk nekā 24 stundu laikā no noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīža

2021. gada 27. oktobrī Austrumzemgales prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis pēc Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas par to, ka viņš Bauskas novadā vadīja transportlīdzekli alkohola reibumā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kuras viņam ar Valsts policijas lēmumu ir atņemtas.
Tāpat 29. oktobrī Dienvidlatgales prokuratūras prokurors ir pieņēmis lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai vienošanās procesa kārtībā  par to, ka apsūdzētais Krāslavā vadīja transportlīdzekli 2.5 promiļu alkohola reibumā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kuras viņam ar Daugavpils tiesas spriedumu ir atņemtas. Ar apsūdzēto, kurš pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas un 312. panta, panākta vienošanās par galīgo sodu – brīvības atņemšanu uz 7 mēnešiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz 7 gadiem 6 mēnešiem.
Abas minētās krimināllietas tiesai nosūtītas paātrinātā procesa kārtībā, turklāt mazāk nekā 24 stundu laikā no noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīža, kas nodrošina kriminālprocesa mērķa sasniegšanu ātrāk un ekonomiskāk.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

 


Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ