Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 25/11/2021

Prokuratūra atceļ lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu pret kādu personu par žurnālistu vajāšanas faktu

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Pirmstiesas kriminālprocesa un tiesvedības koordinācijas nodaļā tika pārbaudīti kāda kriminālprocesa materiāli un procesa virzītāja – Valsts policijas – pieņemtā lēmuma par šī kriminālprocesa izbeigšanu likumība un pamatotība attiecībā uz personas darbībām, kas saistītas ar vajāšanas faktu pret vairākiem žurnālistiem. Pārbaudīts tika arī Valsts policijas atteikuma materiāls, kurā pieņemts lēmums par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu par tāda paša veida iespējamām noziedzīgām darbībām.
Pārbaudē konstatēts, ka lēmums par konkrētā kriminālprocesa izbeigšanu pieņemts bez likumīga pamata, kā arī lēmums par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu pieņemts nepamatoti.
Ņemot vērā minēto, 2021. gada 25. novembrī prokuratūrā atcelts gan lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu, gan lēmums par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu, nosakot, ka materiālā par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu esošo ziņu pārbaude veicama konkrētā kriminālprocesa ietvaros. Atjaunotais kriminālprocess nosūtīts Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirknim pirmstiesas kriminālprocesa veikšanai.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ