Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 30/07/2021

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par personas slepkavību

Dienvidkurzemes prokuratūras prokurore 2021. gada 23. jūlijā tiesai nodevusi krimināllietu, kurā vīrietis apsūdzēts par slepkavības izdarīšanu, proti, apsūdzētais vīrietis, atrodoties tramvajā, būdams alkohola ietekmē, dusmās par to, ka pieturā neatvērās tās tramvaja durvis, pie kurām viņš stāvēja, lai pa tām izkāptu, uzsāka paša iniciētu īslaicīgu konfliktu ar tramvaja vadītāju.

Vīrietis piegāja pie tramvaja vadītāja kabīnes durvīm un, kad tramvaja vadītājs tās atvēra un panāca pretī, iesita viņam pa plecu, no jakas kabatas izņēma līdzi paņemto kabatas nazi un iedūra tramvaja vadītājam kaklā un krūšu kurvī. Pielietotās vardarbības rezultātā tramvaja vadītājam tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas ir bīstami dzīvībai un ir tiešā cēloniskā sakarībā ar viņa nāves iestāšanos nepilnas stundas laikā. Apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 116. panta – citas personas tīša prettiesiska nonāvēšana (slepkavība).

Apsūdzētais šobrīd atrodas apcietinājumā un savu vainu slepkavības izdarīšanā neatzīst, norādot, ka tramvaja vadītāju gribējis tikai pabaidīt, neesot gribējis nogalināt.

Lieta nodota izskatīšanai Kurzemes rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ