Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 11/01/2021

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu deviņu personu apsūdzībā par kontrabandas cigarešu ievešanu Latvijas Republikas teritorijā lielā apmērā

2020. gada 29.decembrī Daugavpils prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu deviņu personu apsūdzībā par to, ka viņi organizētā grupā ieveda Latvijas Republikas muitas teritorijā muitošanai pakļautās preces, nedeklarējot un noslēpjot tās no muitas kontroles (kontrabanda), lielā apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētās personas, darbojoties organizētā grupā, kopēja noziedzīga nodoma realizēšanai un mantkārīgā nolūkā kādā viensētā Daugavpils novadā veica kontrabandas ceļā ievesto cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām izkraušanu, fasēšanu, iekraušanu un izvešanu. Cigarešu ievešanu no Krievijas Federācijas uz Latvijas Republikas teritoriju un turpmāku nogādāšanu uz viensētu nodrošināja organizētās grupas dalībnieks – tālbraucējs, kurš, darbojoties organizētās grupas sastāvā kopēja noziedzīga nodoma realizēšanai, šķērsojot valstu robežu, automašīnas piekabē speciāli ierīkotajos slēpņos – paletēs ar saules baterijām – nelikumīgi ieveda cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Organizētās grupas darbību rezultātā kopējais valstij nodarītais mantiskais zaudējums, nenomaksājot muitas administrētos nodokļus par kontrabandas ceļā ievestām cigaretēm ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām, ir ne mazāks kā 2 654 800,48 EUR.

Prokurore apsūdzētās personas pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 190.panta trešās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Daugavpils tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ