Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 25/01/2021

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu, kur sieviete apsūdzēta par sava bērna ilgstošu indēšanu ar medikamentiem, kas bērnam nebija jādod

2021. gada 12. janvārī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta māte par sava bērna ilgstošu indēšanu ar medikamentiem, kas netika bērnam izrakstīti.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā sieviete, nenoskaidrotu motīvu vadīta, nolūkā izraisīt veselības traucējumus savam mazgadīgajam bērnam vairākas reizes ievadīja un iedeva viņam medikamentus, kas nebija bērnam izrakstīti un kas saturēja dažādas aktīvās sastāvdaļas, t. sk. pseidoefedrīnu, dekstrometorfānu u. c., zinot par minēto medikamentu bīstamību bērna veselībai. Ar šādām darbībām, kas vērstas uz mazgadīgā bērna veselības pasliktināšanu, apsūdzētā sieviete apzināti nodarīja bērnam sevišķas mocības un noveda pie stāvokļa, kas vērtējams kā smags un bīstams dzīvībai.

Prokurore apsūdzēto sievieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 125. panta 2., 4., 8. un 9. punkta.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ