Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 12/11/2021

Prokurore piemēro sodu vīrietim par 150 eiro kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai

Attēls: Prokurore piemēro sodu vīrietim par 150 eiro kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai

2021. gada 11. novembrī Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras (turpmāk – NNVIDIP) prokurore piemēroja prokurora priekšrakstu par sodu kādam vīrietim par to, ka viņš valsts amatpersonai piedāvāja kukuli – 150 eiro –, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, nepieņemtu lēmumu par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu.
Saskaņā ar apsūdzību persona pa Maskavas ielu, Rīgā, vadīja automašīnu ar braukšanas ātrumu 90 km/h atļautā 50 km/h vietā. Valsts policijas amatpersonas apturēja transportlīdzekli, apsūdzētajam izskaidroja pārkāpuma būtību un sastādīja administratīvā pārkāpuma procesa apliecinājuma veidlapu. Apsūdzētais, apzinoties, ka ir izdarījis administratīvo pārkāpumu, nolūkā izvairīties no paredzētās administratīvās atbildības un soda piedāvāja amatpersonai materiālu vērtību naudas izteiksmē.
NNVIDIP prokurore vīrieti saukusi pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas.
Apsūdzētais vīrietis pilnībā piekrita viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī pilnībā atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.
Prokurore apsūdzētajam piemēroja prokurora priekšrakstu par sodu, nosakot naudas sodu 11 (vienpadsmit) minimālo mēnešalgu jeb 5500 eiro apmērā.
NNVIDIP prokurore: “Piemērotais naudas sods pildīs ne tikai sodošo funkciju, bet arī resocializēs apsūdzēto, jo liks viņam pārdomāt to, ka ar kukuļdošanu nav pieļaujams risināt jautājumus par izdarītiem citiem likumpārkāpumiem, par tiem sods ir jāizcieš.”

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

  

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ