Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 08/10/2021

Prokurors Eiropas Juridiskās tālākizglītības tīkla (EJTN) apmaiņas programmas ietvaros apmeklē Rumāniju

Eiropas Juridiskās tālākizglītības tīkla (European Judicial Training Network – EJTN) apmaiņas programmas tiesnešiem un prokuroriem ietvaros no 2021. gada 20. septembra līdz 2021. gada 1. oktobrim Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurors Kaspars Andruškins piedalījās divu nedēļu pieredzes apmaiņas programmā Rumānijā.

Pieredzes apmaiņas programmā kopumā piedalījās deviņi prokurori no dažādām Eiropas Savienības (ES) valstīm. “Dalībnieku darbības jomas savās nacionālajās prokuratūrās bija plašas un dažādas, kas deva iespēju uzzināt arī vairāk par citu valstu specializācijām un pieredzi,” saka prokurors K.Andruškins.

Šī programma prokuroram deva iespēju iepazīties ar Rumānijas tiesībaizsardzības institūciju sistēmu, prokuratūras struktūru, darbību, uzdevumiem un funkcijām.

Prokurors saka: “Šādu apmācību apmeklēšana rada plašāku priekšstatu par iespējām sadarboties ar citām valstīm noziedzīgu nodarījumu atklāšanā un novēršanā, kas ir svarīgi prokurora darbā. Ļoti būtisks ieguvums ir nodibinātie kontakti ar citu valstu prokuroriem, kas viennozīmīgi var būt noderīgi, pildot savus amata pienākumus.”

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ