Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 20/09/2021

Prokurors tiesai nodevis krimināllietu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā

2021. gada 16. septembrī Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nodeva krimināllietu, kurā apsūdzība pēc Krimināllikuma 318. panta otrās daļas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā celta Iekšlietu ministrijas Informācijas centra vadošai amatpersonai.

Saskaņā ar apsūdzību amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, deva prettiesiskus rīkojumus sagatavot nepieciešamos dokumentus mantas norakstīšanai un utilizācijai. Pēc to sagatavošanas, apzinoties, ka konkrētā manta paliks citas personas lietošanā, amatpersona, izmantojot tai piešķirtās pilnvaras, apstiprināja attiecīgās mantas norakstīšanas aktu. Apsūdzētā amatpersona savu vainu neatzīst.

Minētais kriminālprocess 2021. gada 9. septembrī, ievērojot Kriminālprocesa likumā noteiktos pamatprincipus,  tika izdalīts no apjomīgāka kriminālprocesa, kas saistīts ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra amatpersonu iespējamām prettiesiskām darbībām ar valsts iepirkumiem.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra atzīmē, ka starp Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūru un Iekšējās drošības biroju veidojas konstruktīva sadarbība, kas vērsta uz tiesiskuma un objektivitātes nodrošināšanu tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonu un darbinieku izdarīto noziedzīgo nodarījumu atklāšanā un izmeklēšanā, lai veicinātu sabiedrības uzticību valsts pārvaldei.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ