Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 22/12/2021

Prokurors vienošanās procesa kārtībā tiesai nodevis krimināllietu par smagu miesas bojājumu nodarīšanu personai, kura vēlāk, būdama atstāta bez palīdzības, mira

Attēls: Prokurors vienošanās procesa kārtībā tiesai nodevis krimināllietu par smagu miesas bojājumu nodarīšanu personai, kura vēlāk, būdama atstāta bez palīdzības, mira

2021. gada 17. decembrī Austrumlatgales prokuratūras prokurors vienošanās procesa kārtībā nosūtīja tiesai krimināllietu kāda vīrieša apsūdzībā par to, ka viņš tīši nodarīja smagus miesas bojājumus sievietei un atstāja viņu bez palīdzības dzīvībai bīstamā stāvoklī, kas izraisīja cietušās nāvi.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis kopā ar savu dzīvesbiedri atradās mežainā lauku apvidū, kad savstarpēja konflikta laikā, būdams alkohola ietekmē, dusmu vadīts, tīši sāka sist sievietei pa visu ķermeni, nodarot viņai smagus miesas bojājumus. Cietusī sieviete centās piecelties, lai aizietu, bet, būdama piekauta un alkohola ietekmē, viņai tas neizdevās. Apsūdzētais atstāja cietušo guļam uz zemes un pats aizgāja, nesniedzot viņai nepieciešamo palīdzību. Pēc dažām stundām iestājās sievietes nāve.

Prokurors iepriekš deviņas reizes krimināli sodīto vīrieti pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 125. panta otrās daļas 9. punkta, Krimināllikuma 141. panta 2.1 daļas, Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas un 312. panta otrās daļas.

Austrumlatgales prokuratūras prokurors, izvērtējot izdarītā noziedzīgā nodarījuma smagumu, raksturu, kaitīgumu un apsūdzētā personību, kā arī to, ka apsūdzētais pilnībā atzina savu vainu un izmantoja Kriminālprocesa likumā paredzētās tiesības uz sadarbību, kas izpaudās vienkāršāka procesa veida izvēlē, ar apsūdzēto noslēdza vienošanos par vainas atzīšanu un sodu. Vienošanās paredz, ka prokurors lūdz tiesu atzīt apsūdzēto par vainīgu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piespriest viņam brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem un sešiem mēnešiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz četriem gadiem un trīs mēnešiem.

Lieta noslēgtās vienošanās apstiprināšanai nosūtīta Rēzeknes tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

   

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ