Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 13/11/2021

SIA “Baltijas Aviācijas Sistēmas” valdes locekļiem tiesa piemēro reālu brīvības atņemšanu

Attēls: SIA “Baltijas Aviācijas Sistēmas” valdes locekļiem tiesa piemēro reālu brīvības atņemšanu

2021. gada 4. novembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa, izskatot krimināllietu, kurā apsūdzēti divi SIA “Baltijas Aviācijas Sistēmas” valdes locekļi, piemēroja reālus brīvības atņemšanas sodus.
Saskaņā ar celto apsūdzību abiem apsūdzētajiem bija tiesības pārstāvēt SIA “Baltijas Aviācijas Sistēmas” atsevišķi, kā arī rīkoties ar uzņēmuma finanšu līdzekļiem, kas atradās viņu pārziņā. Pretēji uzņēmuma interesēm apsūdzētie savā starpā vienojās un  noslēdza pārstāvības līgumus, nosakot par to katram ikmēneša atlīdzību un vienreizēju kompensāciju. Tādā veidā apsūdzētie, mantkārīgu motīvu vadīti, pārsniedzot savas pilnvaras, personu grupā nodarīja būtisku kaitējumu SIA “Baltijas Aviācijas Sistēmas”  vairāk nekā 88 315 eiro apmērā.
Turklāt viens no apsūdzētajiem papildus piesavinājās SIA “Baltijas Aviācijas Sistēmas”  finanšu līdzekļus – 160 000 eiro – un pēc tam veica šo noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizāciju.
Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas prokurors tiesā uzturēja apsūdzību pret vienu personu pēc Krimināllikuma 179. panta trešās daļas, 195. panta trešās daļas, 196. panta otrās daļas, 296. panta un pret otru personu pēc Krimināllikuma 196. panta otrās daļas, 296. panta.
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apsūdzētos atzina par vainīgiem minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un sodīja vienu personu ar brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem un sešiem mēnešiem un otru personu ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu. Tiesa abām personām piemēroja arī papildsodus, proti, tiesību atņemšanu ieņemt valdes locekļa amatu komercsabiedrībās uz diviem gadiem un naudas sodu 7500 eiro apmērā.

Prokurors, apsūdzētais, cietušais, aizstāvis vai pārstāvis 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ