Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 29/10/2021

Tiesa apsūdzētajai vecmāmiņai par mazmazbērna nolaupīšanu un noslepkavošanu piemēro astoņpadsmit gadus ilgu cietumsodu

Attēls: Tiesa apsūdzētajai vecmāmiņai par mazmazbērna nolaupīšanu un noslepkavošanu piemēro astoņpadsmit gadus ilgu cietumsodu

2021. gada 28. oktobrī Zemgales rajona tiesa (Jelgavā) pasludināja saīsināto spriedumu krimināllietā, kurā apsūdzēta sieviete par to, ka viņa pieņēma dzemdības mazmeitai, pēc kā zīdaini nolaupīja, noslepkavoja un līķi apgānīja.
Kā iepriekš prokuratūra informējusi, 2020. gada augustā krimināllieta tika nosūtīta minētajai tiesai. Saskaņā ar apsūdzību Jelgavas novadā 2019. gada 4. aprīļa naktī apsūdzētā, kurai bija medicīniskā izglītība, savās mājās mazmeitai pieņēma dzemdības. Viņa neizsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību un aiz dusmām tikko dzimušo bērniņu nolaupīja mazmeitai un aiznesa prom no mājas. Pēc tam apsūdzētā sieviete nenoskaidrotos apstākļos zīdaini noslepkavoja.
Rietumzemgales prokuratūras prokurore apsūdzēto pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 153. panta trešās daļas un Krimināllikuma 117. panta 2. un 5. punkta.
Tiesa pasludināja saīsināto spriedumu, piespriežot apsūdzētajai sodu atbilstoši prokurores prasītajam – brīvības atņemšanu uz astoņpadsmit gadiem un probācijas uzraudzību uz trim gadiem.

Lietā iesaistītās personas desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ