Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 28/10/2021

Tiesa apsūdzētajam par tramvaja vadītāja noslepkavošanu Liepājā piemēro brīvības atņemšanu uz septiņpadsmit gadiem

Attēls: Tiesa apsūdzētajam par tramvaja vadītāja noslepkavošanu Liepājā piemēro brīvības atņemšanu uz septiņpadsmit gadiem

2021. gada 28. oktobrī Kurzemes rajona tiesa pasludināja saīsināto spriedumu krimināllietā, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par tramvaja vadītāja noslepkavošanu.
Kā iepriekš prokuratūra informēja, 2021. gada 23. jūlijā Kurzemes rajona tiesai tika nodota krimināllieta kurā vīrietis apsūdzēts par slepkavības izdarīšanu, proti, apsūdzētais, atrodoties tramvajā, būdams alkohola ietekmē, dusmās par to, ka pieturā neatvērās tās tramvaja durvis, pie kurām viņš stāvēja, lai pa tām izkāptu, uzsāka paša iniciētu īslaicīgu konfliktu ar tramvaja vadītāju.
Vīrietis piegāja pie tramvaja vadītāja kabīnes durvīm un, kad tramvaja vadītājs tās atvēra un panāca pretī, iesita viņam pa plecu, no jakas kabatas izņēma līdzi paņemto kabatas nazi un iedūra tramvaja vadītājam kaklā un krūšu kurvī. Pielietotās vardarbības rezultātā tramvaja vadītājam tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas ir bīstami dzīvībai un ir tiešā cēloniskā sakarībā ar viņa nāves iestāšanos nepilnas stundas laikā.
Dienvidkurzemes prokuratūras prokurore apsūdzēto pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 116. panta – citas personas tīša prettiesiska nonāvēšana (slepkavība).
Tiesa pasludināja saīsināto spriedumu, piespriežot apsūdzētajam sodu atbilstoši prokurores prasītajam - brīvības atņemšanu uz 17 gadiem un probācijas uzraudzību uz trim gadiem.

 

Prokurors, apsūdzētais, cietušais, aizstāvis vai pārstāvis desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 


Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ