Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 26/10/2021

Tiesā nonāk lieta par freona gāzes ievešanu Latvijā kontrabandas ceļā

Attēls: Tiesā nonāk lieta par freona gāzes ievešanu Latvijā kontrabandas ceļā

2021. gada 20. oktobrī Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu vienas personas apsūdzībā par muitošanai pakļautas preces – freona gāzes – ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot to no muitas kontroles, un otras personas apsūdzībā par šo noziedzīgo darbību atbalstīšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai kontrabandas izdarīšanā apsūdzētais vairākkārt sazinājās ar kontrabandas atbalstīšanā apsūdzēto, kurš bija Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes konkrēta muitas kontroles punkta vecākais muitas uzraugs, un vienojās par to, ka viņš, izmantojot savu amata pieredzi un zināšanas, ar konkrētiem padomiem palīdzēs no Krievijas Federācijas prettiesiski ievest Latvijas Republikā freona gāzi. Realizējot savu noziedzīgo nodomu, kontrabandas izdarīšanā apsūdzētais ieveda no Krievijas Federācijas, noslēpjot no muitas kontroles, Latvijas Republikas muitas teritorijā simts 10,9 kg freona gāzes balonu, kuru kopējā vērtība sastāda vairāk nekā 4720 eiro, tādējādi izdarot kontrabandu ievērojamā apmērā.

Prokurors vienu apsūdzēto pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 190. panta pirmās daļas, savukārt otru apsūdzēto – pēc Krimināllikuma 20. panta ceturtās daļas un 190. panta pirmās daļas.

Izmeklēšanu krimināllietā veica Valsts ieņēmumu dienesta Iekšējā drošības pārvalde.

Lieta izskatīšanai nodota Rēzeknes tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ