Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 24/03/2021

Tiesās personu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu personu grupā

Dienvidlatgales prokuratūras prokurors 2021. gada 19. martā tiesai nodeva krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par to, ka viņš personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās legalizēja noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais 2014. gada vasarā, mantkārīgu motīvu vadīts, ar izmeklēšanā nenoskaidrotām personām, pret kurām kriminālprocess izdalīts atsevišķā lietvedībā, kopīgi vienojās legalizēt noziedzīgi iegūtus naudas līdzekļus, kas ar viltu tiks izkrāpti no kāda bankas konta Vācijā. Apsūdzētais piekrita tam, ka noziedzīgi iegūtie līdzekļi tiks ieskaitīti viņa kontā, no kura viņš tos nekavējoties izņems skaidrā naudā un nodos nenoskaidrotai personai, saņemot par to atlīdzību.

Nenoskaidrotas personas ar viltu un datora programmatūras palīdzību nelikumīgi piekļuva kādam Vācijas bankas kontam  un no tā veica nelikumīgu naudas pārskaitījumu 1765.58 EUR apmērā uz apsūdzētā vīrieša kontu, no kura viņš izņēma to skaidrā naudā un nodeva nenoskaidrotām personām,  saņemot no minētajiem noziedzīgi iegūtiem līdzekļiem savā īpašumā  50 EUR kā atlīdzību.

Prokurors apsūdzēto saucis pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 195. panta otrās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Daugavpils tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ