Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 01/11/2021

Tiesās vīrieti par prettiesiska labuma piedāvāšanu Covid-19 sertifikāta nelikumīgai saņemšanai

Attēls: Tiesās vīrieti par prettiesiska labuma piedāvāšanu Covid-19 sertifikāta nelikumīgai  saņemšanai

2021. gada 1. novembrī Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurors Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par prettiesiska labuma piedāvāšanu valsts institūcijas pilnvarotām personām, kuras nav valsts amatpersonas, lai tās, izmantojot savas pilnvaras, izdarītu kādu nelikumīgu darbību saistībā ar Covid-19 sertifikāta noformēšanu.
Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais vīrietis laika posmā no 2021. gada 12.  jūlija līdz 28. jūlijam vairākkārt izteica vakcinācijas centra darbiniecēm, proti, klientu un pacientu reģistratorei un ārstei, prettiesiskus labuma piedāvājumus par to, lai, viņu nevakcinējot, tiktu veikti nepatiesi ieraksti Covid-19 vakcinācijas dokumentācijā Covid-19 vakcinācijas sertifikāta saņemšanai.
Prokurors 2021. gada 18. oktobrī apsūdzēto saucis pie kriminālatbildības par divu noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēti Krimināllikuma 326.3 panta pirmajā daļā, izdarīšanu, par ko minētā panta sankcijā paredzēts sods – piespiedu darbs vai naudas sods.
Apsūdzētais vīrietis savu vainu viņam inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā neatzīst.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ