Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 20/12/2021

Tiesās vīrieti par seksuālu vardarbību pret divām kaimiņu mazgadīgajām meitām

Attēls: Tiesās vīrieti par seksuālu vardarbību pret divām kaimiņu mazgadīgajām meitām

Austrumlatgales prokuratūras prokurore 2021. gada novembra beigās tiesai nosūtīja krimināllietu attiecībā pret kādu vīrieti par to, ka viņš izdarīja seksuāla rakstura darbības pret divām kaimiņu mazgadīgajām meitām.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis 2020. gada vasarā, izmantojot brīžus, kad palika divatā ar kaimiņu mazgadīgajām meitām, kā arī izmantojot viņu bezpalīdzības stāvokli un uzticību viņam kā kaimiņam, nolūkā apmierināt dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušo meiteņu ķermeni, pret viņu gribu un lietojot vardarbību un draudus, apmierināja savu dzimumtieksmi un apdraudēja mazgadīgo meiteņu dzimumneaizskaramību un tikumību, traucējot viņu normālu fizisku un garīgu attīstību.

Prokurore apsūdzēto vīrieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 160. panta ceturtās daļas. Apsūdzētais savu vainu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst. Viņam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Lieta izskatīšanai nodota Rēzeknes tiesai, pirmā tiesas sēde nozīmēta š.g. 28. decembrī.

Prokuratūra informē, ka 2021. gada 11 mēnešos tiesai nosūtītas izskatīšanai 19 krimināllietas par šāda veida noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

* Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ