Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 28/10/2022

Biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna” saņem prokuratūras Pateicības rakstu

Attēls: Biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna” saņem prokuratūras Pateicības rakstu

2022. gada 26. oktobrī Ģenerālprokuratūras pārstāvji biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna” direktorei Inesei Tauriņai pasniedza prokuratūras apbalvojumu – Pateicības rakstu par ieguldījumu sadarbībā ar prokuratūru.

Biedrība jau ilgstoši ir prokuratūras sadarbības partneris. 2021. gada 9. decembrī Ģenerālprokuratūras telpās norisinājās svinīga jaunizstrādātā Prokuroru ētikas kodeksa parakstīšana. Minētā normatīvā dokumenta izstrādē un pieņemšanā nozīmīgu ieguldījumu sniedza arī biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna”. Turklāt biedrība aktīvi darbojās ne vien pie jaunā kodeksa normu izstrādes, bet iesaistījās arī tā iedzīvināšanā, sadarbībā ar Amerikas Savienoto Valstu vēstniecību organizējot praktiskos seminārus un apmācības prokuroriem par ētikas un integritātes jautājumiem.  

Sadarbība ar biedrību “Sabiedrība par atklātību – Delna” turpinās arī šogad, biedrībai sniedzot atbalstu prokuratūrai tās stratēģisko mērķu sasniegšanā. Turpinot veiksmīgo sadarbību Prokuroru ētikas kodeksa aktualizācijā, kopējs darbs ar biedrību šobrīd notiek pie jauna Darbinieku ētikas kodeksa izstrādāšanas, kas ir viens no Latvijas Republikas prokuratūras darba plāna 2022. un 2023. gadam uzdevumiem.

Prokuratūras ieskatā, biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna” aktivitātes ne vien veicina labas pārvaldības principu īstenošanu, bet arī sekmē sabiedrības uzticēšanos valsts institūcijām, tai skaitā prokuratūrai.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

Atpakaļ