Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 05/05/2022

Ekonomisko lietu tiesai nodoti procesa par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai materiāli

Attēls: Ekonomisko lietu tiesai nodoti procesa par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai materiāli

2022. gada 19. aprīlī Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrā (NNVID) no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja tika saņemts process piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai kādai juridiskajai personai, kuras interesēs noziedzīgu nodarījumu izdarījusi fiziskā persona, tā turpināšanai.

Pirmstiesas kriminālprocesā iegūtie pierādījumi liecina, ka ārpus Latvijas teritorijas noziedzīgu nodarījumu Latvijas Republikā reģistrētas juridiskās personas interesēs ir izdarījusi kāda fiziska persona, kura piedāvājusi Lietuvas valsts amatpersonai kukuli 90 000 eiro, lai panāktu viņas neoficiāli pārstāvētā uzņēmuma dalību un uzvaru publiskā iepirkuma konkursā, kas saistīts ar lidaparātu nomu. Fiziskā persona par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu saukta pie kriminālatbildības Lietuvā. Viņas darbības atbilst Latvijas Republikas Krimināllikuma 323. panta otrajā daļā paredzētajam noziedzīgajam nodarījumam – materiālu vērtību lielā apmērā piedāvāšana valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu kādu darbību citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai.

2022. gada 29. aprīlī NNVID prokurore pieņēma lēmumu par procesa piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskajai personai nodošanu tiesai.

Lēmums kopā ar procesa materiāliem izskatīšanai pēc būtības nodots Ekonomisko lietu tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

* Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ