Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 17/05/2022

Lieta pret nepilngadīgu jaunieti par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas meitenes izvarošanu nosūtīta tiesai

Attēls: Lieta pret nepilngadīgu jaunieti par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas meitenes izvarošanu nosūtīta tiesai

2022. gada 13. maijā Austrumzemgales prokuratūras prokurore tiesai nodeva krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds nepilngadīgs jaunietis par meitenes, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, izvarošanu un dzimumtieksmes apmierināšanas pretdabiskā veidā ar šo meiteni mēģinājumu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais jaunietis narkotisko vielu ietekmē, izmantojot to, ka atradās divatā ar meiteni, kura nebija sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, un neviens netraucēja viņam veikt prettiesiskas darbības, pielietojot vardarbību, izvaroja viņu, kā arī mēģināja apmierināt savu dzimumtieksmi pretdabiskā veidā ar šo meiteni.

Prokurore apsūdzēto jaunieti pie kriminālatbildības saukusi pēc  Krimināllikuma 159. panta trešās daļas, kā arī pēc Krimināllikuma 15. panta ceturtās daļas un 160. panta sestās daļas. Apsūdzētais jaunietis savu vainu viņam inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā neatzīst.

Lieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

* Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ