Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 06/04/2022

Par izraisītu ceļu satiksmes negadījumu, kurā bojā gāja viena persona, tiesa vīrietim piespriež brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem

Attēls: Par izraisītu ceļu satiksmes negadījumu, kurā bojā gāja viena persona, tiesa vīrietim piespriež brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem

2022. gada 30. martā Zemgales rajona tiesa, izskatot krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par to, ka viņš, vadot transportlīdzekli, pārkāpa Ceļu satiksmes likuma un Ceļu satiksmes noteikumu prasības, izraisot ceļu satiksmes negadījumu, kā rezultātā viens cietušais guva smagus miesas bojājumus, bet otrs guva smagus miesas bojājumus, kas izraisīja viņa nāvi, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina vīrieti par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un noteica viņam sodu –  brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

 Austrumzemgales prokuratūras prokurors minēto vīrieti pie kriminālatbildības bija saucis pēc Krimināllikuma 260. panta otrās daļas, par ko sankcija paredz sodu – brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Krimināllieta tika izskatīta, neveicot pierādījumu pārbaudi, un rezultātā tiesa apsūdzēto atzina par vainīgu šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā. Tiesas piespriesto soda mēru tiesu debatēs lūdza piemērot arī valsts apsūdzības uzturētājs.

Prokurors, apsūdzētais, cietušais, aizstāvis vai pārstāvis 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt vai noprotestēt 10 dienu laikā no tā pieejamības dienas.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ