Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 23/02/2022

Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu lielā apmērā pārvietošanu apsūdzētajiem piespriests naudas sods – katram 5000 eiro

Attēls: Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu lielā apmērā pārvietošanu apsūdzētajiem piespriests naudas sods – katram 5000 eiro

Rīgas rajona tiesa, izskatot krimināllietu divu vīriešu apsūdzībā par nelikumīgu alkoholisko dzērienu lielā apmērā pārvietošanu, piemēroja viņiem  prokurora pieprasīto sodu – naudas sodu 5000 eiro apmērā katram. Spriedums netika pārsūdzēts un ir stājies likumīgā spēkā.

Saskaņā ar spriedumu notiesātie, no kuriem viens ir Lietuvas Republikas pilsonis, bet otrs – Baltkrievijas Republikas pilsonis –, vienojās par liela apmēra nelikumīgu alkoholisko dzērienu pārvietošanu no Lietuvas uz Norvēģiju tranzītā caur Latvijas teritoriju. Realizējot savu noziedzīgo nodomu, abi vīrieši pārvietoja minētos dzērienus transportlīdzeklī, kuru 2022. gada 7. janvārī apturēja Valsts policijas amatpersonas un konstatēja tajā vairākas kannas ar etilspirtu, kurā absolūtā spirta daudzums bija vairāk nekā 187 litri. Abām personām tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

2022. gada 17. janvārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas amatpersona kriminālprocesu paātrinātā procesa kārtībā nosūtīja Pierīgas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pierīgas prokuratūras prokurors abus vīriešus sauca pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 221.panta trešās daļas un 2022. gada 26. janvārī elektroniskā formātā nosūtīja tiesai paātrinātā procesa kārtībā, kas nodrošina kriminālprocesa mērķa sasniegšanu ātrāk un ekonomiskāk.

Š. g. 4. februārī Rīgas rajona tiesa izskatīja lietu paātrinātā procesa kārtībā, apsūdzētos atzina par vainīgiem minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un katru sodīja ar naudas sodu 5000 eiro apmērā, atceļot drošības līdzekli – apcietinājumu. Vienlaicīgi Rīgas rajona tiesa nolēma piedzīt solidāri no apsūdzētajiem valsts labā kaitējuma kompensāciju 3235,28 eiro apmērā.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ