Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 29/06/2022

Par pabalsta un tiesību uz apmaksātām brīvdienām sakarā ar tuva radinieka nāvi izkrāpšanu – 100 sabiedriskā darba stundas

Attēls: Par pabalsta un tiesību uz apmaksātām brīvdienām sakarā ar tuva radinieka nāvi izkrāpšanu – 100 sabiedriskā darba stundas

Rīgas Ziemeļu prokuratūrā, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, pabeigts kriminālprocess pret personu, kura no darba devēja izkrāpa pabalstu un tiesības uz apmaksātām brīvdienām tuva ģimenes locekļa nāves gadījumā.

Apsūdzētā persona, kura bija kāda uzņēmuma darbiniece, nolūkā saņemt pabalstu un tiesības uz apmaksātām brīvdienām sakarā ar tuva ģimenes locekļa nāvi iesniedza uzņēmuma Personāla daļā patiesībai neatbilstošu miršanas apliecības atvasinājumu un pieteikumu par pabalsta un apmaksātu brīvdienu piešķiršanu, norādot, ka mirusī persona ir viņas māte.

Uzņēmums, uzticoties, ka sniegtās ziņas atbilst patiesībai, izmaksāja darbiniecei pabalstu un piešķīra brīvdienas, tās apmaksājot. Tādā veidā persona izkrāpa svešu mantu.

Apsūdzētā pilnībā piekrita tai inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.

Ar prokurora priekšrakstu apsūdzētajai personai piemērots sabiedriskais darbs uz 100 stundām.

* Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ