Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 05/04/2022

Par slepkavības izdarīšanu tiesa vīrietim piespriež brīvības atņemšanu uz 12 gadiem

Attēls: Par slepkavības izdarīšanu tiesa vīrietim piespriež brīvības atņemšanu uz 12 gadiem

2022. gada martā Zemgales rajona tiesa, izskatot krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par slepkavības izdarīšanu, viņam apzinoties, ka cietusī persona atradās bezpalīdzības stāvoklī, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina viņu par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā, piesprieda brīvības atņemšanas sodu uz 12 gadiem un probācijas uzraudzību uz 2 gadiem.

Austrumzemgales prokuratūras prokurors minēto vīrieti pie kriminālatbildības bija saucis pēc Krimināllikuma 117. panta otrā punkta. Krimināllieta tika izskatīta, veicot pierādījumu pārbaudi, un rezultātā tiesa apsūdzēto atzina par vainīgu šī sevišķi smagā nozieguma izdarīšanā. Tiesas piespriesto soda mēru tiesu debatēs lūdza piemērot arī valsts apsūdzības uzturētājs.

Ņemot vērā, ka desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas  tiesai rakstveidā tika iesniegts lūgums par pilna sprieduma sagatavošanu, tiesa sagatavoja pilno spriedumu un 2022. gada 1. aprīli noteica par tā pieejamības dienu, no kuras desmit dienu laikā šo spriedumu var pārsūdzēt vai noprotestēt.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ