Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 08/11/2022

Par slepkavību un pēc tās izdarītu līķa apgānīšanu – brīvības atņemšana uz 19 gadiem

Attēls: Par slepkavību un pēc tās izdarītu līķa apgānīšanu – brīvības atņemšana uz 19 gadiem

2022. gada 8. novembrī Rīgas pilsētas tiesa, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par savas paziņas noslepkavošanu, viņu nodurot, un pēc tās izdarītu līķa apgānīšanu, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina apsūdzēto par vainīgu slepkavības pastiprinošos apstākļos izdarīšanā un piesprieda viņam brīvības atņemšanu uz 19 gadiem un probācijas uzraudzību uz trīs gadiem.

Apsūdzētais vīrietis 2020. gada oktobra dienā savā dzīvoklī Rīgā, atrodoties alkohola ietekmē, pēc kopīgas alkohola lietošanas un savstarpēja konflikta laikā ar savu paziņu tīši iedūra ar asu priekšmetu viņam vairākās ķermeņa daļās, nodarot smagus miesas bojājumus, pēc kā iestājās cietušā nāve. Četras dienas pēc slepkavības izdarīšanas apsūdzētais līķi nometa no 9. stāva balkona.

Tiesas piespriesto soda mēru tiesas debatēs lūdza piemērot arī valsts apsūdzības uzturētājs.

Prokurors, apsūdzētais, cietušais, aizstāvis vai pārstāvis desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt desmit dienu laikā no tā pieejamības dienas.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ