Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 28/01/2022

Par taksometra vadītāja slepkavības mēģinājumu Liepājā – brīvības atņemšana uz 12 gadiem

Attēls: Par taksometra vadītāja slepkavības mēģinājumu Liepājā – brīvības atņemšana uz 12 gadiem

2022. gada 27. janvārī Kurzemes rajona tiesa pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina personu par vainīgu Krimināllikuma 15. panta ceturtajā daļā un 117. panta 9. punktā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā, proti, par to, ka viņš izdarīja citas personas tīšas prettiesiskas nonāvēšanas (slepkavības) mantkārīgā nolūkā mēģinājumu, un sodīja ar brīvības atņemšanu uz 12 gadiem un probācijas uzraudzību uz 3 gadiem bez mantas konfiskācijas.

Saskaņā ar Dienvidkurzemes prokuratūras prokurores celto apsūdzību 2020. gada 31. decembra naktī Liepājā kāds vīrietis, būdams alkohola ietekmē, pēc taksometra pakalpojuma izmantošanas, lai izvairītos no tā apmaksas 5,00 eiro apmērā, nolēma nonāvēt taksometra vadītāju. Īstenojot savu noziedzīgo nodomu, vīrietis pārsēdās pasažiera sēdeklī aiz taksometra vadītāja vietas, no aizmugures satvēra taksometra vadītāju un izdarīja viņam vienu dūrienu kaklā un vaigā. Taksometra vadītājs, pretojoties uzbrucējam, satvēra nazi un to noturēja, tādējādi pārtraucot vīrieša darbības, pēc kā vīrietis aizbēga.

Prokurors, apsūdzētais, cietušais, aizstāvis vai pārstāvis 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ