Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 10/08/2022

Pie kriminālatbildības saukts kādreizējais maksātnespējas administrators Aldons Vrubļevskis un viņa pilnvarotā persona par vairāk nekā 2 miljonu eiro piesavināšanos un krāpšanu lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās

Attēls: Pie kriminālatbildības saukts kādreizējais maksātnespējas administrators Aldons Vrubļevskis un viņa pilnvarotā persona par vairāk nekā 2 miljonu eiro piesavināšanos un krāpšanu lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore pie kriminālatbildības saukusi  kādreizējo maksātnespējas administratoru Aldonu Vrubļevski un viņa pilnvarotu personu, kuri laika periodā no 2009. gada 11. jūnija līdz 2018. gada 26. jūlijam, pildot parādnieces administratora pienākumus, no maksātnespējīga uzņēmuma piesavinājušies vairāk nekā 2 miljonus eiro un prettiesiski, krāpšanas ceļā, ieguvuši tiesības rīkoties ar trīs nekustamajiem īpašumiem, radot zaudējumus vairāk nekā 40 tūkstošu eiro. Bez tam pilnvarotā persona saukta arī pie kriminālatbildības par piesavināšanās ceļā iegūto finanšu līdzekļu legalizāciju vairāk nekā 340 tūkstošu eiro apmērā.

Prokurore personām ir izsniegusi lēmumus par saukšanu pie kriminālatbildības par iepriekš minētajām noziedzīgajām darbībām. Abām apsūdzētajām personām ir dots laiks, lai paustu savu attieksmi.

Šobrīd turpinās pirmstiesas kriminālprocess, kura ietvaros tiek veiktas nepieciešamās procesuālās darbības, tādēļ, lai neietekmētu tālāku procesa virzību, plašāki komentāri no prokuratūras puses netiek sniegti.

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ