Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 02/11/2022

Pieredzes apmaiņas programmā iepazīst Lietuvas robežsardzes darbu

Attēls: Pieredzes apmaiņas programmā iepazīst Lietuvas robežsardzes darbu

Laika periodā no šī gada 9. oktobra līdz 14. oktobrim Rīgas Ziemeļu prokuratūras prokurors Rihards Plotka piedalījās Eiropas Juridiskās tālākizglītības tīkla (EJTN) un Eiropas Savienības Tiesībaizsardzības apmācības aģentūras (CEPOL) organizētajā apmaiņas programmas braucienā uz Lietuvu, Viļņu, kur apmeklēja Lietuvas Valsts robežsardzes Viļņas apriņķa iecirkņus un iepazinās ar kaimiņvalsts robežsardzes darbu.

Šī gada vasarā minētās apmaiņas programmas ietvaros Latvijā ieradās Lietuvas un Armēnijas tiesībaizsardzības iestāžu profesionāļi, kuru vizīti mūsu valstī nodrošināja prokuratūra.

Lietuvā Latvijas kolēģi uzņēma Lietuvas Republikas Valsts robežsardzes pārstāvis Tomass Dziatlovskis, kura vadībā tika apmeklēti Viļņas lidostas un Kauņas lidostas robežas šķērsošanas posteņi, Kenas robežas šķērsošanas postenis Kenas dzelzceļa stacijā, Šumskas robežas šķērsošanas postenis un Lavoriškis robežas šķērsošanas postenis pie robežas ar Baltkrieviju, kā arī Pabrades pilsētā esošais Ārzemnieku reģistrācijas centrs bēgļiem un patvēruma meklētājiem.

Apmaiņas vizītes laikā tika iepazīta Lietuvas robežsardzes vēsture, darbība un struktūra, amatpersonu dienesta pakāpes, pieeja cīņā ar korupciju, tika demonstrēts darba ekipējums, kā arī augsti tehnoloģiskie risinājumi ikdienas amata pienākumu veikšanai. Kaimiņvalstu kolēģi pārrunāja līdzšinējo sadarbība ar Eiropas Savienības Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūru “Frontex”. Vizītes ietvaros bija iespēja novērot robežsargu darbu reālā laika režīmā.

No prokurora pieredzes izriet, ka dalība šāda veida apmaiņas programmā paplašina redzesloku, izpratni par kaimiņvalstu iestāžu darbu un funkcijām, kā arī ļauj gūt zināšanas par noziedzīgu nodarījumu, kas saistīti ar nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu, apkarošanu.

 

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

Atpakaļ