Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 31/05/2022

Prokuratūras eksperti piedalās noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanas speciālistu forumā

Attēls: Prokuratūras eksperti piedalās noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanas speciālistu forumā

2022. gada 30.–31. maijā Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošanas koordinācijas nodaļas virsprokurors Juris Juriss un prokurors Aivis Zalužinskis un Darbības kontroles un starptautiskās sadarbības departamenta Starptautiskās sadarbības nodaļas prokurore Ieva Paeglīte kā eksperti piedalās seminārā par ekonomisko noziegumu apkarošanas jautājumiem “Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas (NILL) apkarošanas speciālistu forums: aktuālās tendences un izaicinājumi NILL izmeklēšanas jomā”.

Seminārs tiek organizēts projekta “Atbalsts Valsts policijai ekonomisko noziegumu izmeklēšanas paātrināšanai un kvalitātes uzlabošanai Latvijā” ietvaros. Pasākuma mērķis ir labāk izprast pašreizējās tendences un praktiskās pieejas NILL izmeklēšanā. Tāpat forums sniedz unikālu iespēju izmeklētājiem uzzināt par svarīgākajām aktualitātēm, jaunajām tendencēm, metodikām un pieejām NILL izmeklēšanā. Forumā uzmanība tiks veltīta arī sadarbības jautājumiem gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī, fokusējoties uz sadarbības iespējām un efektīvākajiem starptautiskajiem instrumentiem NILL izmeklēšanā un apkarošanā. Semināra mērķauditorija ir Valsts policijas un citu tiesībaizsardzības iestāžu pārstāvji.

Virsprokurors Juris Juriss un prokurors Aivis Zalužinskis foruma pirmajā dienā iepazīstināja auditoriju ar prezentāciju par tēmu “Praktiskie soļi mantas atzīšanai par noziedzīgi iegūtu. 12 soļu teorija”. Savukārt šodien, 31. maijā, ar lekciju “Valsts centienu nozīme starptautiskajā sadarbībā” uzstājas prokurore Ieva Paeglīte. Virsprokurors Juris Juriss visa foruma garumā darbojas arī kā pasākuma līdzmoderators.

Divu dienu ilgajā forumā ar lekcijām uzstājas arī Finanšu izlūkošanas dienesta priekšniece Ilze Znotiņa, pārstāvji no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes un Informācijas biroja, ASV, Lielbritānijas un Vācijas vēstniecībām.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ