Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 27/10/2022

Prokurora portrets - Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurore Ieva Gorska

Attēls: Prokurora portrets - Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurore Ieva Gorska

2022. gada 18. oktobrī prokurora zvērestu nodeva Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurore Ieva Gorska.

Par sevi Ieva saka: “Esmu ar augstu atbildības sajūtu, mērķtiecīga.” Viņa allaž pievērš uzmanību niansēm, jo, kā norāda prokurore, nianses ir svarīgas, tās var ietekmēt situāciju un mainīt notikumu gaitu.

Pirms pieņemt lēmumu kļūt par prokurori, Ieva vairāk nekā 10 gadus strādāja Valsts policijā. “Prokurora amats ir solis uz priekšu izaugsmē un personīgajā attīstībā,” stāsta prokurore. Ceļu uz šo amatu viņa raksturo kā sarežģītu, vienlaikus uzsverot, ka tā laikā gūta neatsverama pieredze, kas noteikti būs vērtīga, saskaroties ar jaunā amata izaicinājumiem.

“Mans personīgais ieguvums ir apziņa, ka mans darbs veicina sabiedrības drošību, aizsargā ikviena cilvēka dzīvību, veselību, īpašumu un citas intereses un to aizskāruma gadījumā palīdz atjaunot taisnīgumu,” savu motivāciju pievienoties prokuroru saimei pamato Ieva.

Daudzās nozarēs pasaulē cilvēkresursu jau spēj aizstāt modernās tehnoloģijas, tomēr Ieva uzskata, ka prokurora darbu gan robots nekad nevarēs veikt. “Robots veic mehānisku darbu, bez izpratnes par lietas būtību, bez empātijas un emocionālās inteliģences. Šīs ir ļoti svarīgas īpašības, kam ir nozīmīga loma taisnīgu un tiesisku lēmumu pieņemšanā,” ir pārliecināta prokurore.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ