Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 05/10/2022

Prokurora portrets – Vidzemes prokuratūras prokurore Anete Kaparkalēja

Attēls: Prokurora portrets – Vidzemes prokuratūras prokurore Anete Kaparkalēja

2022. gada 23. septembrī ģenerālprokurors Juris Stukāns pieņēma Vidzemes prokuratūras prokurores Anetes Kaparkalējas zvērestu.

Raksturojot sevi, Anete teic, ka ir atbildīga, taisnīga un tendēta uz attīstību. Anetes profesijas izvēle sakņojas ģimenē. “Ceļš uz prokurora amatu otrajā paaudzē tika veidots apzināti un mērķtiecīgi, jo man ir bijusi unikāla iespēja iepazīt šo amatu jau ilgstošā periodā,” stāsta jaunā prokurore. Uzsākot studijas Latvijas Universitātē, viņai radās pārliecība, ka krimināltiesības ir tā nozare, kurā vēlas strādāt un sevi profesionāli attīstīt. Savu ceļu pretī prokurores amatam Anete raksturo ar pazīstamo seno latīņu citātu – “Per aspera ad astra”.

“Strādājot prokurores amatā, būšu gandarīta sabiedrības vārdā un interesēs nodrošināt cilvēktiesību ievērošanu un likumu pareizu piemērošanu,” motivāciju darīt šo nebūt ne vieglo darbu raksturo prokurore.  

Vaicāta par to, vai nākotnē prokuroru varētu aizstāt robots, Anete teic, ka, viņasprāt, robots to nespēs. “Robotam ir noteikts algoritms, pēc kā tas strādā, taču prokurors spēj domāt un pielāgoties atbilstoši katrai konkrētai situācijai un tās apstākļiem,” savu viedokli pamato prokurore.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

Atpakaļ