Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 14/04/2022

Prokurors piemēro sodu vīrietim par Latvijā ievestām kontrabandas cigaretēm

Attēls: Prokurors piemēro sodu vīrietim par Latvijā ievestām kontrabandas cigaretēm

2022. gada 11. aprīlī Dienvidlatgales prokuratūras prokurors piemēroja prokurora priekšrakstu par sodu kādam Krievijas Federācijas pilsonim par to, ka viņš izdarīja muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot tās no muitas kontroles un nedeklarējot (kontrabanda), ievērojamā apmērā.

Saskaņā ar apsūdzību persona š.g. 9. aprīlī vadīja kravas automašīnu, kurai bija Krievijas Federācijas valsts reģistrācijas numura zīme, iebrauca Latvijas teritorijā un iesniedza akcīzes preču pārvietošanas paziņojumu par to, ka pārvieto dīzeļdegvielu. Veicot kravas automašīnas padziļinātu pārbaudi, tās piekabes sakabes mehānismā tika atrasti paslēpti tabakas izstrādājumi (19 200 cigaretes) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Prokurors vīrieti pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 190. panta pirmās daļas.

Apsūdzētais vīrietis pilnībā piekrita viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī pilnībā atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.

Prokurors pabeidza kriminālprocesu, apsūdzētajam piemērojot prokurora priekšrakstu par sodu, ar kuru noteica naudas sodu trīs minimālo mēnešalgu jeb 1500 eiro apmērā.

Minētais kriminālprocess tika pabeigts paātrinātā procesa kārtībā, tas ir, 48 stundu laikā no noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīža, un bez vilcināšanās ir rezultējies ar taisnīgu sodu.  

* Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ