Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 10/11/2022

Tiesai nodota krimināllieta prokurores apsūdzībā par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu

Attēls: Tiesai nodota krimināllieta prokurores apsūdzībā par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu

2022. gada 9. novembrī Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūra (NNVIDIP) tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzība celta Dienvidlatgales prokuratūras prokurorei un Ieslodzījumu vietu pārvaldes Jēkabpils cietuma  amatpersonai par to, ka viņi izpauda neizpaužamas ziņas, kas nav valsts noslēpums.

Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja veiktās izmeklēšanas NNVIDIP prokurore minētās amatpersonas ir saukusi pie kriminālatbildības par vairāku noziedzīgu nodarījumu, par ko kriminālatbildība paredzēta Krimināllikuma 329. pantā, izdarīšanu.  Minētā Krimināllikuma panta sankcija paredz sodu – brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

Prokurorei kriminālprocesā piemērots drošības līdzeklis – aizliegums pildīt prokurora amata pienākumus.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai krimināllieta pēc pirmstiesas procesa pabeigšanas vietas nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ