Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 08/07/2022

Tiesai nodota lieta par Daugavpilī daudzdzīvokļu ēkas pagrabā izdarītu slepkavību

Attēls: Tiesai nodota lieta par Daugavpilī daudzdzīvokļu ēkas pagrabā izdarītu slepkavību

2022. gada 8. jūlijā Dienvidlatgales prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēti divi vīrieši – viens par slepkavības izdarīšanu un otrs par šīs slepkavības slēpšanu.

Kā izriet no apsūdzības, šā gada martā kādas daudzīvokļu ēkas pagrabā Daugavpilī viens no apsūdzētajiem kopā ar cietušo lietoja alkoholu, kad starp viņiem izcēlās konflikts. Tā laikā apsūdzētais vairākas reizes iesita cietušajam pa seju, pēc tam paņēma uz galda esošo nazi un iedūra viņam sejas, kakla un plaukstu apvidū, kā rezultātā cietušajam tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas bīstami dzīvībai, pēc kā iestājās viņa nāve. Lai izvairītos no kriminālatbildības par izdarīto slepkavību, apsūdzētais nolēma vīrieša līķi iznest no pagraba un aizvest uz mežu. Viņš pasauca palīgā otru krimināllietā apsūdzēto vīrieti, kurš palīdzēja no pagraba iznest cietušā līķi un ielikt to mašīnā.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Daugavpils tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

* Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ