Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 15/08/2022

Tiesai nosūtīta krimināllieta par izteiktiem draudiem nodarīt smagus miesas bojājumus muitas uzraugam, pildot dienesta pienākumus

Attēls: Tiesai nosūtīta krimināllieta par izteiktiem draudiem nodarīt smagus miesas bojājumus muitas uzraugam, pildot dienesta pienākumus

2022. gada 12. augustā Dienvidlatgales prokuratūras virsprokurora vietnieka p.i. tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis, kurš Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes amatpersonai izteica draudus nodarīt smagu miesas bojājumu, kur amatpersonai bija pamats baidīties par to, ka šie draudi var tikt arī izpildīti.  

Saskaņā ar apsūdzību Latgales muitas kontroles punktā "Pāternieki" notika apsūdzētā vīrieša vadītās kravas automašīnas muitas fiziskā kontrole, kuras laikā vīrietis bija aizkaitināts un nervozs, uzvedās izaicinoši par kontroles gaitu un tur veiktajiem apskates pasākumiem. Lai ietekmētu muitas amatpersonas veikto pienākumu izpildi, apsūdzētais tai izteica tiešus draudus par smagu miesas bojājumu nodarīšanas iespējamību sakot: ”…Te viens robežsargs arī staigāja un smaidīja, ielauzu viņam galvu par šādām darbībām, tagad vairs nesmaida.” Apsūdzētā teiktos vārdus amatpersona uztvēra kā reālus draudus, jo viņš zināja par 2020. gadā notikušu uzbrukumu kādam robežsargam Daugavpilī, kam par iemeslu bija tieši profesionālo amata pienākumu pildīšana.

Par izdarīto noziedzīgo nodarījumu Krimināllikumā paredzēts sods – īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabieriskie darbi vai naudas sods. 

Lieta izskatīšanai nosūtīta Daugavpils tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ