Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Informācija par aktualitātēm

Publicēts 02/08/2022

Dalās ar pieredzi korupcijas novēršanā un apkarošanā

Attēls: Dalās ar pieredzi korupcijas novēršanā un apkarošanā

2022. gada 18.–22. jūlijā Eiropas Juridiskās tālākizglītības tīkla (EJTN) un Eiropas Savienības Tiesībaizsardzības apmācības aģentūras (CEPOL) organizētās apmaiņas programmas ietvaros Latvijā uzturējās Lietuvas Republikas Valsts robežsardzes pārstāvis Tomass Dziatlovskis un Armēnijas Republikas Ģenerālprokuratūras prokurore Alisa Amirkanyana. Prokuratūrā viņus uzņēma Rīgas Ziemeļu prokuratūras prokurors Rihards Plotka un Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurors Kristaps Tretjuks.

Pieredzes apmaiņas centrālā tēma – korupcija.

Piecu dienu ilgās vizītes ietvaros apmaiņas programmas dalībnieki apmeklēja Rīgas Ziemeļu prokuratūru un Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūru, kur tikās ar prokuroriem un apskatīja prokuratūras jauno ēku Aspazijas bulvārī 7, Rīgā. Viņi tikās arī ar kolēģiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, Valsts ieņēmumu dienestā, Iekšējās drošības birojā un Valsts policijā.

Apmeklējumu laikā apmaiņas programmas dalībnieki iepazinās ar valsts iestāžu darbību un mērķiem, aktualitātēm un izaicinājumiem, kā arī iesaistījās abpusēji izglītojošās diskusijās par iestāžu darba specifiku, īpaši korupcijas novēršanas un apkarošanas jomā. Lai runātu par sadarbību starp tiesībaizsardzības institūcijām un nevalstisko sektoru, viņi viesojās biedrībā “Sabiedrība par atklātību – Delna”.

Kā norāda apmaiņas programmas dalībnieki, šādas apmaiņas vizītes ir ļoti vērtīgas, jo ļauj uz dažādām situācijām, izaicinājumiem paraudzīties no kolēģu pieredzes viedokļa un dalīties ar labās prakses piemēriem. Tāpat tā ir iespēja dibināt profesionālus kontaktus, kas ir vērtīgs ieguvums ikdienas darbam. 

Iecerēts, ka nākamās aktivitātes apmaiņas programmā ietver Latvijas prokuroru došanos uz Lietuvu un Armēniju.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

Atpakaļ