Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Informācija par aktualitātēm

Publicēts 08/04/2022

Pilnveido juridiskās angļu valodas prasmes

Attēls: Pilnveido juridiskās angļu valodas prasmes

2022. gada 29. martā Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors Atis Dzērvēns devās uz Beļģiju, kur Briselē līdz 2. aprīlim piedalījās Eiropas Juridiskās tālākizglītības tīkla (EJTN) rīkotajās juridiskās angļu valodas apmācībās par sadarbību kibernoziegumu izmeklēšanas jomā („Legal Language training in cooperation in cybercrime”).

Semināra dalībnieki no vairākām Eiropas Savienības valstīm (Spānijas, Itālijas, Rumānijas, Polijas, Igaunijas, Portugāles, Vācijas, Čehijas, Grieķijas) kvalificētu Itālijas, Spānijas, Čehijas, Polijas un Ungārijas ekspertu vadībā, izmantojot dažādus piemērus no lietām, kas saistītas ar informācijas tehnoloģiju jomu, pilnveidoja juridiskās angļu valodas prasmes, lai uzlabotu sadarbību kibernoziegumu izmeklēšanas jomā. Seminārā tika apskatīts arī normatīvais regulējums un dažādu valstu atšķirīgās pieejas attiecībā uz kibernoziegumu apkarošanu.

Kā norāda prokurors Atis Dzērvēns, apmācības bija ļoti vērtīgas, jo viņam izdevies ievērojami uzlabot savas juridiskās angļu valodas prasmes, jo īpaši juridisko terminu lietošanas jomā.

EJTN, kas dibināta 2000. gadā, ir galvenā platforma Eiropas valstu tiesu sistēmas iestāžu darbinieku apmācībai un zināšanu apmaiņai. EJTN vīzija ir veicināt vienotas Eiropas valstu juridiskās un tiesu kultūras veidošanos.

 

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ