Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Informācija par aktualitātēm

Publicēts 02/02/2022

Prokurora portrets

Attēls: Prokurora portrets

Esmu Austrumzemgales prokuratūras prokurore Jekaterina Bajanova. Doma kļūt par prokuroru parādījās vēl studiju laikā Latvijas Universitātē, kad sāku apgūt krimināltiesības. Vēlāk šī doma pakāpeniski pārtapa par sapni, jo prakses laikā prokuratūrā man bija iespēja ar savām acīm redzēt, kā ikdienā strādā prokurori, iepazīties ar prokuratūras darbības principiem, funkcijām un uzdevumiem. Es sapratu, cik nopietns, bet tajā pašā laikā radošs un interesants ir prokurora darbs, jo katru dienu viņu gaida jauni izaicinājumi, nav darba rutīnas. Tobrīd praksē mani iedvesmoja gan prakses vadītāja, gan viņas kolēģi, jo visi ar lielu ieinteresētību atbildēja uz maniem jautājumiem un tādā veidā palīdzēja man izvēlēties savu ceļu dzīvē. Pēc Latvijas Universitātes pabeigšanas es uzliku sev mērķi kļūt par prokuroru.

Mani personiskie ieguvumi, strādājot prokurora amatā, ir veikt tādu darbu, kas interesē un patīk, motivē nepārtraukti attīstīties gan individuāli, gan kopā ar prokuratūru kā iestādi. Tāpat mans personiskais ieguvums ir strādāt saliedētā, atsaucīgā un zinošā kolektīvā. Man ir patiess gods strādāt sabiedrības un valsts labā.

Par sevi varu teikt, ka esmu atsaucīga, komunikabla, vienmēr strādāju ar lielu atbildības sajūtu, man patīk strādāt kolektīvā, esmu disciplinēta.

Ņemot vērā to, cik ātri mūsdienās attīstās tehnoloģijas, nevar noliegt faktu, ka nākotnē roboti varēs palīdzēt prokuroram viņa funkciju pildīšanā. Šobrīd uzskatu, ka robots pilnībā nevarēs aizstāt prokuroru, un gadījumā, ja nākotnē tiešām prokuratūras darbā tiks ieviesti roboti, prokuroram jābūt pilnvarām un iespējai kontrolēt robota darbu.

Atpakaļ