Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Informācija par aktualitātēm

Publicēts 04/02/2022

Prokurora portrets

Attēls: Prokurora portrets

Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors Uģis Valujevs prokurora amata pienākumus pilda no 2022.gada 28.janvāra. “Apzinīgs, godprātīgs un ar plašu atbildības sajūtu,” tā sevi raksturo prokurors. "Studiju laikā radās interese par krimināltiesībām un prokurora funkciju realizēšanu kriminālprocesā. Izpratni par prokurora darbu, tā nozīmīgumu sabiedrībai un tiesiskuma stiprināšanai ieguvu, veicot prokurora palīga amata pienākumus, kad arī nolēmu, ka, kļūstot par prokuroru, vēlos ņemt dalību personu, sabiedrības un valsts interešu aizsardzībā.”

Jautāts par to, vai nākotnē prokuroru spētu aizstāt robots, prokurors saka: ” Informācijas tehnoloģiju attīstība sniedz dažādus ieguvumus prokurora darbā, bet uzskatu, ka cilvēkam piemītošo īpašību trūkums mākslīgajam intelektam liegs aizstāt prokuroru. Veicot amata pienākumus, prokurors pieņem lēmumus, kas ļoti ietekmē citu personu dzīves. Uzskatu, ka nebūtu pareizi šo lēmumu pieņemšanu balstīt vien uz mākslīgā intelekta algoritmiem.”

“Prokurora darbs sniedz profesionālos izaicinājumus, kas veicina personisko izaugsmi. Strādājot prokurora amatā, tiek iegūts gandarījums, ka ieguldītais darbs veicina sabiedrības drošību un taisnīgumu.” Prokurors U.Valujevs labprāt saskaras ar izaicinājumiem un tiecas pēc jauniem panākumiem.

Atpakaļ