Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Informācija par aktualitātēm

Publicēts 10/02/2022

Prokurora portrets

Attēls: Prokurora portrets

“Jau no pašas bērnības mani interesēja jurisprudence dažādos tās izpausmes veidos. Protams, baudīju arī kino, kurās bija ekranizētas tiesas sēdes. Studiju gados vēl nezināju konkrētu jurisprudences virzienu, kurā vēlētos sevi redzēt, tomēr krimināltiesības vienmēr likās man tuvākas,” saka Rietumzemgales prokuratūras prokurors Pāvels Fiļipovs, kurš prokurora amata pienākumus pilda no 2022. gada 28. janvāra.

“Pēc augstskolas pabeigšanas meklēju atbilstošāko profesiju, pārsvarā tiesību aizsardzības struktūrās, līdz “uzdūros” uz atlases posmu prokurora amata kandidātiem. Tā kā man piemīt augsta tiesiskuma apziņa, nolēmu izmantot šo iespēju, ko veiksmīgi arī īstenoju.”

Prokurors saka: “Mans personiskais ieguvums, strādājot prokurora amatā, ir apziņa, ka esmu daļa no noziedzīgu nodarījumu apkarošanas struktūras.”

Prokurors sevi raksturo kā komunikablu, disciplinētu, jautru, kā arī personu ar augstu atbildības sajūtu.

Jautāts par to, vai nākotnē prokuroru spētu aizstāt robots, prokurors saka: “Ņemot vērā to, ka mūsdienu tehnoloģijas, tai skaitā mākslīgā intelekta tehnoloģijas, attīstās ģeometriskā progresijā, es saskatu neizbēgamu mākslīgā intelekta ieviešanu jurisprudences jomā. Robotam nav jābūt perfektam, tam ir jābūt mazliet labākam par cilvēku, lai to aizvietotu. Tā kā jurisprudence ir saistīta ar vairāku normatīvo aktu, tiesu prakses un juridiskās literatūras analīzi, tad robots to noteikti varētu darīt daudz ātrāk un kvalitatīvāk. Protams, cilvēku kontrole būs nepieciešama, vismaz kādu laiku.”

Atpakaļ