Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Informācija par aktualitātēm

Publicēts 19/04/2022

Prokurora portrets – Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurore Justīna Brizga

Attēls: Prokurora portrets – Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurore Justīna Brizga

2022. gada 7. aprīlī ģenerālprokurors Juris Stukāns pieņēma Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurores Justīnas Brizgas zvērestu.

Sevi prokurore raksturo lakoniski: „Esmu principiāla, ar augstu pienākuma un atbildības sajūtu.”

Pieņemt lēmumu kļūt par prokurori viņu vedināja kolēģi un ģimene. „Viņi nešaubīgi norādīja, ka darbs prokuratūrā ir nākamais loģiskais solis manā profesionālajā izaugsmē, ņemot vērā ilglaicīgo ieguldījumu, strādājot tiesībsargājošajā sfērā,” stāsta Justīna Brizga.

Justīna Brizga jau vairāk nekā 10 gadus, veicot amata pienākumus Valsts policijā, kalpo sabiedrībai. Viņa uzsver – prokurora amats uzliek lielu atbildību. „Darbs prokuratūrā pieprasa nemitīgu attīstību un profesionālo pilnveidi, tāpēc uzskatu, ka, darot šo darbu, man nebūs iespējas stagnēt, kas arī ir viens no maniem pamatmērķiem,” saka prokurore.

Par iespējām nākotnē robotam aizstāt prokuroru J. Brizga izsakās kritiski: „Tehniskā darba izpildē robots varētu aizstāt prokuroru, tomēr, vai prokurora amatam nepieciešamo un, manuprāt, ļoti būtisko vērtēšanas funkciju varētu nodrošināt ar programmatūras starpniecību, ir diskutabls jautājums. Pašlaik tas noteikti nav iespējams!”

Uzrunājot potenciālos prokurora amata kandidātus, J. Brizga uzsver, ka attīstība ir pats galvenais progresa virzītājs. „Neapstājieties pie sasniegtā un kandidējiet uz prokurora amatu, it sevišķi tagad, kad, manuprāt, ar jaunpieņemto Prokurora amata kandidātu atlases nolikumu īpaši tiek uzrunāti tieši izmeklētāji ar attiecīgu darba pieredzi,” saka prokurore.

Ģenerālprokurors Juris Stukāns, pieņemot Justīnas Brizgas zvērestu, prokurorei novēlēja panākumus darbā un stipru veselību. „Novēlu ar godu un cieņu veikt prokurora pienākumus un lai Jums izdodas realizēt visu iecerēto!” sacīja Juris Stukāns.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

Atpakaļ