Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Informācija par aktualitātēm

Publicēts 20/10/2022

Prokurora portrets – Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurore Kristīne Brauna-Tursa

Attēls: Prokurora portrets – Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurore Kristīne Brauna-Tursa

2022. gada 10. oktobrī ģenerālprokurors Juris Stukāns pieņēma prokurores Kristīnes Braunas‑Tursas zvērestu. Kristīne nepilnus divus gadus prokuratūras Administratīvā direktora dienestā pildīja personas datu aizsardzības speciālista pienākumus, taču turpmāko karjeru viņa izvēlējusies saistīt ar prokurora darbu. Prokurores darba vieta ir Nodokļu un muitas lietu prokuratūra.

Sevi Kristīne raksturo kā atbildīgu, mērķtiecīgu un prasīgu vispirms jau pret sevi. Viņai ir svarīgi, lai izvēlētā profesija ir noderīga sabiedrībai, sniedz gandarījumu un lai darba ikdiena ir dinamiska un interesanta. “Nepilnu divu gadu laikā, kurus pavadīju, strādājot prokuratūrā, sapratu, ka tā ir mana vide. Jutos šeit piederīga un turpinājums bija likumsakarīgs,” saka jaunā prokurore. Prokurora profesijā viņa saskata perspektīvu jauniem profesionāliem izaicinājumiem un personīgās izaugsmes iespējām.

Vaicāta par to, vai nākotnē prokuroru varētu aizstāt mākslīgais intelekts, Kristīne norāda, ka tas, cik strauji attīstās tehnoloģijas, liek domāt, ka daudzi darba pienākumi nākotnē varētu tikt “robotizēti”. Taču, kas attiecas uz taisnīgu lietas izlemšanu, ir svarīga intuīcija, prakse un pieredze, kā arī spēja, pieņemot lēmumu, izvērtēt cilvēciskos faktorus, un šeit robots nav konkurents cilvēkam. “Par katru pieņemto lēmumu ir jāuzņemas atbildība, ko noteikti nevarēs prasīt no mākslīgā intelekta,” ir pārliecināta Kristīne.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

Atpakaļ